Når mit barn bliver konkurrence-svømmer i Kalundborg Svømmeklub.

Det er klubbens håb, at du her kan finde svar på nogle af de spørgsmål, der dukker op, når dit barn bliver konkurrencesvømmer. Vi håber samtidig, at du får en basisviden om konkurrencesvømning, så du på bedste vis kan støtte og motivere dit barn.

HUSK! Du er altid velkommen til at kontakte dit barns træner, et af medlemmerne fra k-udvalget eller bestyrelsen, eller en af de erfarne forældre, du møder på bassinkanten, hvis du har spørgsmål til træningen, stævner eller hvordan du bliver en aktiv del af dit barns svømmekarriere.

Samtidig håber vi, at du her finder inspiration, til selv at være med til at støtte op om arrangementer og aktiviteter, der kan være med til at udvikle og fastholde den gode ånd, der allerede er i klubben.

Træning og udstyr for en konkurrence-svømmer

Standardindhold i svømmetaske:

  • Badetøj (badebukser eller –dragt)
  • 2 stk. håndklæder
  • T-shirt
  • Shorts
  • Badehætte
  • Svømmebriller – 2 stk.
  • Fyldt drikkedunk!
  • Mad: fx bolle/banan/juice

Ekstraindhold i svømmetaske (efter besked fra træner):

  • Løbetøj
  • Løbesko/indendørssko
Badetøj

En konkurrencesvømmer bør altid have to eller flere sæt badetøj (dragter eller –bukser). Badebukser og badedragt skal sidde tæt til kroppen. Badeshorts og bikini dur ikke til træning.
Til træningen bruges oftest kun én badedragt/-buks, men til stævner er det vigtigt, at svømmeren kan skifte til en tør dragt efter et løb, så man ikke går rundt og er våd og kold indtil næste løb.

Håndklæder mm.

Hav altid to håndklæder med i tasken. Svømmeren bruger ofte et håndklæde til at ligge på under dryland-træningen eller til at vikle om sig i hallen, for at holde varmen – og så er det rart at have et rent og tørt håndklæde til at tørre sig i efter vask.
Til dryland skal man desuden medbringe T-shirt og shorts.
I sommerperiode kan det ske, at vi rykker udenfor, derfor vil løbetøj og løbesko være smart at medbringe i sommerhalvåret.

Badehætte

Både til træning og ved stævner bør der benyttes badehætte for at beskytte håret og ørene. Badehætter med svømmeklubbens logo og svømmebriller kan købes gennem trænerne.

Drikkedunk

Husk også altid at have en drikkedunk til vand med under træningen – den fyldes inden dryland og må gerne fyldes igen under træningen. Det er vigtigt at svømmerne drikker vand i løbet af træningen. Ligesom ved andre træningsformer sveder man. Problemet er blot, at man som svømmer ikke mærker, at man sveder på samme måde, som når man f.eks. løber en tur, fordi sveden blander sig med vandet i bassinet, og derfor er det vigtig at huske at drikke masser af vand under træning.

Hurtig energi

Det er også en rigtigt god ide, at have frisk eller tørret frugt, fuldkornskiks eller en energibar, der kan indtages lige efter træningen, hvor svømmerne er trætte og har brug for hurtig energi.

Klubtøj

Klubtøj med logo og eget navn kan bestilles én gang om året.

Mødepligt

Der er mødepligt som konkurrencesvømmer (min. 80 % fremmøde).

Særlige træningstider

I forbindelse med ferier og helligdage kan der komme særlige træningstider. Vær opmærksom på det. Dette skyldes dels at hallen har andre åbningstider og derfor ikke kan sætte livreddere på i normaltiden, eller at hallen er lejet ud til en anden klub eller et andet formål.
Dette oplyses på hjemmesiden.

Svømmefødder

Talent og K3 svømmere låner svømmefødder fra redskabsrummet/buret i den størrelse (farve) de skal bruge.

Information

Hver svømmer har sin egen postbakke i redskabsrummet, dog kan søskende godt have en sammen. I denne bakke lægges f.eks. materiale omkring sponsorsvømning og sedler med information om indsamling til gaver m.m.
Stævnetilmelding foregår over klubmodul. Forældre modtager en mail når der skal tilmeldes til stævner.
Det meste af den nødvendige information kan findes på klubbens hjemmeside: http://www.ksswim.dk/

Hvis man gerne vil tale med én af trænerne i løbet af et træningspas er det bedst at fange ham eller hende under indsvømning eller udsvømning (se afsnittet Typisk træningspas), dog anmodes der om, at man stadig er opmærksom, da træneren kan have travlt.

Træningspas

Et træningspas er den periode hvori, man svømmer.
Når der i planen står, at man svømmer kl. 16.00-17.00 er dette tiden i vandet.
Normalt er der 30 min. dryland (opvarmningstid) inden man hopper i vandet.

Typisk træningspas (for talent og K3):

 

Omklædning

 

15.15 – 15.30

  Opvarmning   15.30 – 16.00 (Dryland)
  Træning   16.00 – 17.00
  Indsvømning   16.00 – 16.15
  Teknik og træning   16.15 – 16.45
  Udsvømning   16.45 – 17.00
  Oprydning af udstyr   17.00 – 17.05
  Udstrækning   17.05 – 17.15
  Omklædning herefter    

Før træning hjælpes svømmerne med at lægge banetorve i samt sætte vendeflag op. (Da talent og K3-træning i hverdagen altid efterfølges af K1 og K2- træning skal der ikke ryddes banetorve og vendeflag væk efter træning.)

Stævner

Stævnerne er der hvor svømmerne får mulighed for at vise, hvor langt de er kommet i deres svømmekarriere. Stævnerne består både af individuelle løb og holdkapper.
Transport til og fra stævner sørger forældre for, hvis der ønskes samkørsel er det op til forældrene selv at koordinere dette.

Hvis en tilmeldt svømmer pga. sygdom eller skade ikke kan komme til stævnet, er det vigtigt at melde afbud så hurtigt som muligt, da svømmeklubben ellers hæfter for startgebyr. Uden gyldigt afbud opkræves svømmeren/forældre startgebyret (50-70 kr pr start).
Træneren bestemmer hvilke løb, svømmeren skal deltage i ved et stævne.

At deltage som forældre ved et stævne kan være noget af en tidsrøver, da svømmeren oftest kun er tilmeldt 2-3 løb. Det kan være en lang dag, at være med fra morgen til aften. Derfor er det vigtigt, at du som forældre er med til at bakke op om sporten og støtte dit barn. Der er masser af opgaver i forbindelse med stævneafviklingen, hvor du kan give et nap med.

Under stævnet er det vigtigt, at dit barn får noget ordentligt at spise. Det er ikke ligegyldigt, hvad en madpakke består af. Groft brød, pastasalat, fuldkornskiks, frugt, rosiner, tørret frugt, müslibar og druesukker er noget som kroppen nyder godt af, når der skal bruges en masse energi.
Af hensyn til spisetiderne og præstationen skal man spørge holdlederen, hvornår det er mest fordelagtigt at spise i forhold til ens løb.

Slik, chokolade, is eller fastfood hører ingen steder hjemme under et svømmestævne eller til træning.

Klubben forventer, at svømmerne repræsenterer vores klub og sporten på værdig vis, når vi deltager i stævner.

Vi fejrer eventuelle sejre sammen og er klar med klap og tilråb, når en af vores svømmere skal på sejrsskamlen ved et stævne.
Når en svømmer har forbedret sin tid væsentligt, med mere en 10 sekunder, er det kutyme, at uddele boller, flødeboller eller frugt til de andre svømmere på samme hold.

Sponsorstævne

Der afholdes sponsorstævne én gang om året, hvor svømmerne skal finde sponsorer, som kan sponsere svømmeren. Det er det vigtigste stævne på året, da vi her tjener rigtig mange penge til klubben! Det er obligatorisk at deltage.

Sponsorer uddeles af sponsorudvalget og man skal så sørge for at kontakte dem man er blevet tildelt. Hvis man har personlige relationer til mulige sponsorer skal man tjekke om de er på den vedlagte liste da det så betyder at den er tildelt en anden svømmer og man skal så kontakte sponsorudvalget herom inden man tager kontakt.

Stævnet foregår ved at svømmeren svømmer i én time og får registreret, hvor langt denne har svømmet. Sponsoren kan vælge inden stævnet, om de ønsker at give et fast beløb, eller om de vil give et beløb pr. meter, svømmeren har svømmet. Beløbet går til at nedsætte egenbetalingen ved klubbens træningslejrer.

Officials

Til forskel fra andre sportsgrene som f.eks. håndbold og fodbold, som kræver et minimalt antal dommere/officials, skal der for at afvikle et svømmestævne bruges op til 25 officials (dommere, tidtagere og andre hjælpere i form af frivillige forældre).

Når vi er ude til stævner, skal vi ikke blot stille med svømmere, men også med officials. Der er altid krav om, at klubben stiller med et vist antal tidtagere og et vist antal bane-/vendedommere, alt efter hvor mange starter klubben har tilmeldt.

Det er derfor rigtig vigtigt, at alle forældre aktivt går ind i klubarbejdet og uddanner sig til officials. Det er et krav at mindst en forælder er aktiv og tager kursus som official. Uddannelsen til officials betales selvfølgelig af klubben. Investering er i din fritid, men det er en god måde at opleve sit barn i aktion og sporten på. Ud over at lære rigtigt meget om svømning får du også en god kontakt til de øvrige svømmere, forældre og ikke mindst trænerne i klubben.

Det forventes at forældre til svømmere på K3 og talent deltager som officials eller holdledere ca. 3 gange om året. Dette tal vil stige når svømmeren rykker videre i systemet.

”Uden officials, intet stævne.”

Hvad du som forældre kan hjælpe med

Du kan støtte op om og hjælpe til med rigtig mange opgaver. Som ny forælder kan det være svært at se, hvilke opgaver du kan byde ind på og måske har lyst til at være med til. Der er behov for alles hjælp og engagement til:

  • Kørsel til stævner
  • Holdleder ved stævner og træningslejre
  • Official arbejde og uddannelse
  • Bestyrelsen og forskellige udvalg i Kalundborg Svømmeklub
  • Vær deltagende og aktiv – kun fantasien sætter grænserne
  • Klubmesterskab i februar

Derudover forventes det, at man hjælper til ved klubbens store stævne, Novo Nordisk Cup med fx:

  • Kagebagning
  • Sceneopsætning
  • Sekretariat
  • Forplejning af officials
  • Oprydning
  • Andre praktiske opgaver

Træningstider

Talent:
  • Mandag: kl.16:00 - 17:00 med dryland i svømmehallen kl. 15.30
  • Torsdag: kl. 16:00 - 17:00 med dryland i hallen kl. 15.15
K3:
  • Mandag: kl. 16:00 - 17:00 med dryland i svømmehallen kl. 15:30
  • Torsdag: kl. 16:00 - 17:00 med dryland i hallen kl. 15:15
  • Fredag: kl. 15:00 - 16:45
  • Søndag: kl. 08:00 - 10:00 (omklædt 7.40) for udvalgte.

Huer

Som ny konkurrencesvømmer er det vigtigt at vide at huesæsonen starter lidt før end man er vant til. For en svømmer er det ofte nødvendigt med en hue om ørerne allerede i september måned. Dette skyldes at det våde hår kan medfører mellemørebetændelse m.m. som vi helst vil undgå, da dette kan betyde at man måske ikke kan deltage i den træning man gerne ville.

HUSK: Svømmere er dem, som går med hue og shorts!
Så hav det hellere lidt for varmt om hovedet end lidt for ondt i ørerne.

April 2014 – Kalundborg Svømmeklubs konkurrenceafdeling

 
 
 
 
 

Egenbetaling stævner

2014-01-07

K-afdeling og Synkro

Som tidligere informeret om på forældremøde, har bestyrelsen besluttet at egenbetaling til overnatning og forplejning i forbindelse med stævner fremover vil være 30% af klubbens udgift hertil.

Stævner hvortil der er egenbetaling vil fremover blive lagt op på klubmodul under event hvor man så skal gå ind og tilmelde sig og betale sin andel.

Med venlig hilsen

Ulla Kristensen
Kasserer
Kalundborg Svømmeklub

 
 
 

 

Bestyrelsen orienterer om ændret procedure

2013-09-02

kørselFor at Kalundborg svømmeklub fortsat kan have en god og bæredygtig økonomi, er der fortaget procedureændring ved sæsonstart 2013/14.

Det vil ikke, som tidligere, være muligt for officials at modtage diætpenge. Hertil gælder det for alle, at der ikke længere vil være mulighed for modtagelse af kørselspenge i forbindelse med deltagelse i stævner.

Det vil fremadrettet påhvile forældre/svømmere indbyrdes at aftale en eventuel kørselsgodtgørelse i forbindelse med transport til stævne.


Med venlig hilsen
Bestyrelsen