FAQ
Ofte stillede spørgsmål
 

Hvilket hold skal jeg tilmelde mit barn?
For at tilmelde barnet det passende hold kan man forinden læse og drøfte holdbeskrivelserne sammen med sit barn, såfremt barnet er modent nok til det. Man kan reflektere over om ens barn er motorisk dygtig og hurtig til at forstå instruktioner og indlære sig bevægelser eller det modsatte. Hvis ens barn er mindre tryg ved vandet og er meget usikker, kan man vælge et holdtrin lavere. Læg mærke til i hvilket bassin undervisningen foregår, for nogle børn kan bassinets vanddybde og størrelse spille ind. Når det gælder svømning, er trygheden ved vand meget vigtig. Tryghed er motivationen for at lære at svømme. Hold in mente at det lille spinkle barn kan have svært ved at holde varmen i de store bassiner. 
 
Påklædning 
Vedr. badepåklædning, det er vigtigt at have en god badedragt eller badebukser på, der sidder ind til kroppen, så der ikke hele tiden skal rettes stropper eller bindes snore. Det anbefales at bruge badehætte eller sætte langt hår op, dermed skal håret ikke tages væk fra ansigtet eller på anden vis hindre barnet i at udfolde sine svømmefærdigheder. 

 
Lærer mit barn at svømme? 
Svømning er en læreproces. Den bedste læreproces i svømning bygger på udviklingen af en række grundfærdigheder. Det tager tid at lære sig vejrtrækning, fremdrift, balance og elementskift. Det kræver tryghed og fortrolighed at færdes i vand. Dertil kommer vores forskellige måder at koble givne instruktioner og omsætte dem til bevægelser i vandet. Nogle lærer dette hurtigt, andre ikke. Det er meget individuelt. Man skal beherske grundfærdighederne, inden man kan lære at svømme crawl, rygcrawl, butterfly og brystsvømning. Endvidere er leg en meget vigtigt del af svømmeindlæringen, der er gennem den, at svømmeren opnår kendskab og forståelse for egen krops bevægelse i vand. 

 
Hvad indeholder de fire grundfærdigheder?

 
Vejrtrækning
I svømning skal man lære at trække vejret på ny, da man ikke kan trække vejret under vandet. Derfor skal man lære at lukke af for vandet og puste ud, når man er under vandet, samt trække vejret, når man er over vandet. Dette indøves bl.a. ved at puste bobler i vandet.

 
Fremdrift & balance
Man er ”vægtløs” i vand, og dermed skal man lære at holde balancen i vandet. Man skal lære at flyde, og ved hjælp af afsæt, hop, spark, armbevægelser skal man skabe fremdrift i vandet.

 
Elementskift
Denne grundfærdighed indeholder aktiviteter fra land til vand eller omvendt. Her handler det om skiftet mellem elementerne. Omdrejningspunktet er, hvordan man kommer i vandet og får skabt fortrolighed ved at komme ned i det våde element. Om man rutsjer, vælter, springer på benene eller på hovedet etc. Dette er bl.a. med til at træne vores balance og fremdrift.

 
Hvorfor skal en forælder med i vandet på Frøer 4-5 år?
Gennem samvær mellem barn og forælder bruges legen til udvikling af glæde og fortrolighed ved vand. Barnet skal blive tryg ved vandet, lære at flyde og dykke, samt lære de grundlæggende færdigheder ved bevægelse i vand. Dette sker i et samarbejde mellem barnet og forælderen.

 
Gives der prøvetime?
Nej, desværre kan vi ikke tilbyde denne mulighed. 

 
Kan man skifte hold?
Ja, skriv en e-mail til holdadmin@ksswim.dk. Skriv i e-mailen hvem som skal flyttes, samt til hvilket hold og tidspunkt. Vær opmærksom på at man ikke kan flyttes til et hold med venteliste.

 
Hvad indebærer det at stå på venteliste?
Det koster 50,- at tilmelde sig venteliste. Såfremt der bliver en plads åben modtager nr. 1 på ventelisten en mail om, at pladsen er åben. Derefter har man 48 timer til at tilmelde sig inden, at turen går videre til nr. 2. Efter en uge er pladsen åben for alle.
 
Armbåndet er væk, hvad gør jeg? 
Det koster 50,- for et nyt. Dette bestilles hos holdadm@ksswim.dk. Betaling sker via mobilepay 82402, og den digitale mobilepay-kvittering vises til instruktøreren. Derefter får I udleveret et nyt. 
 
Hvad hvis holdet aflyses?
Der kan i sæsonen forekomme enkelte aflysninger af undervisningen. Dette kan være fx pga. svømmestævner eller reparationer o.l. i svømmehallen. Der gives ikke kompensation for eventuelle aflysninger. 
 
Refundering/kontingent
Der er ikke fortrydelsesret, og der gives ikke refundering efter tilmelding. Kontingentet er betaling for et medlemskab i foreningen, Kalundborg Svømmeklub, og ikke for en bestemt mængde idræt.